Veelgestelde vragen

Vragen over de digitale leeromgeving De Lerende Ambtenaar? Bekijk dan de veelgestelde vragen. 

Antwoord niet gevonden?
Neemt dan contact op met een van onze adviseurs.

De Lerende Ambtenaar is een digitale leeromgeving waarin kennisontwikkeling door landelijk verbinding met overheidsprofessionals centraal staat. In een digitale leeromgeving worden functie- en organisatie overstijgend leren gestimuleerd.

De Lerende Ambtenaar is er voor alle overheidsprofessionals.

Binnen de digitale leeromgeving van De Lerende Ambtenaar kun je teams beheren waardoor je een lerende organisatie creëert. Een organisatie-dashboard geeft leidinggevenden inzicht in de leerdoelen en ontwikkeling van collega’s. Maak hier een organisatieaccount aan en nodig al je collega’s uit.  

Heeft u andere vragen met betrekking tot organisaties en teams binnen De Lerende Ambtenaar? Neem hier contact op met Opleidingsadviseur, Kars Martin.

De digitale leeromgeving De Lerende Ambtenaar is ter kennismaking tot en met de zomer van 2023 geheel kosteloos. Maak hier je gratis account aan.

Na de zomer wordt De Lerende Ambtenaar officieel gelanceerd en wordt jouw abonnement automatisch beëindigd en heb je de mogelijkheid om een betaald abonnement aan te vragen. De Lerende Ambtenaar kent verschillende abonnementsvormen. Neem hier contact op met Opleidingsadviseur Kars Martin voor de mogelijkheden.

Je kunt op dit moment een individuele intervisie indienden of deelnemen aan een bestaande publieke intervisie met De Lerende Ambtenaar-leden uit heel Nederland. Binnenkort kun je ook deelnemen aan intervisiegroepen bestaande uit directe collega’s, teams, organisaties of vakgenoten buiten de gemeentegrenzen.

De Lerende Ambtenaar behandelt actuele thema’s binnen het publieke domein. In de Kennisvideo’s delen ambtenaren en experts uit het publieke domein hun kennis en ervaringen. Er worden maandelijks nieuwe Kennisvideo’s gepubliceerd waarin actuele thema’s zoals integraal samenwerken, burgerparticipatie, werkgeluk, de Omgevingswet en zelfsturing aan bod komen.

Door het actief volgen van Kennisvideo’s blijf je op de hoogte van de actualiteit en blijf je continu nieuwe kennis op doen. Na elke Kennisvideo krijg je toegang tot de belangrijkste leermomenten. De opgedane inzichten kun je vervolgens zelf toepassen in praktijk.

De Lerende Ambtenaar is een initiatief van organisatieadviesbureau Certus Groep. Vanuit haar expertise op het gebied van opleiden en coaching heeft Certus Groep in samenwerking met partners binnen het publieke domein De Lerende Ambtenaar ontwikkeld.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe je een openbare intervisie aanmaakt.